At smide nervøsiteten og holde foredrag


Foredrag, Komfortzone, Stemme / tirsdag, januar 9th, 2018

Jeg holdt foredrag i søndags for en flok kvinder. Konceptet for foredragsrækken er, at de ikke ved, hvem foredragsholderen er. Da jeg takkede ja til at holde foredrag, var målet at komme ud af min komfortzone. Jeg har altid været den stille i klassen, på studiet, på arbejdspladsen og til familiekomsammener osv. Men der er også en skuespiller gemt i mig, én der gerne vil være på og underholde. Hende har jeg lige så stille fundet frem igen bl.a. ved at holde et par foredrag.

Søndagens foredrag skulle være om eftermiddagen kl. 15-17. Jeg var så nervøs om formiddagen, at jeg kun kunne trække vejret overfladisk. Så jeg satte mig ned og lavede Fra Ego til Væren-meditation. Det var simpelthen magisk, for jeg kunne trække vejret ned i maven igen. Jeg havde forventet, at jeg skulle høre meditationen igen, inden jeg skulle på scenen, men det var slet ikke nødvendigt. Selvfølgelig var jeg lidt nervøs, men slet ikke, som jeg har været andre gange.

Jeg havde ikke et manuskript at følge, men havde dog nogle pejlemærker. Men det var fra hjertet, det der kom ud.
Jeg startede anden halvdel (efter pausen) med at lave en kort meditation for tilhørerne og sang sjælssang for dem. Det er kraftfuld sang fra hjertet uden tekst. Jeg var slet ikke nervøs eller flov (for det kan altså være mærkeligt at høre på 🙂 ) Jeg kunne godt se på de nordjyske damer, at det var lidt for mærkeligt for dem. Men jeg hvilede så meget i mig selv, at jeg kunne lave sjov med det.

Til sidst var der spørgerunde. Normalt hader jeg sådan noget, for jeg er bange for, at jeg ikke har svarene. Jeg plejer også at svare meget kort og præcist og kun på det, der bliver spurgt om. Men jeg tillod mig selv at være stille og lytte indad. Jeg gav dem mere, end de spurgte om og det var så fantastisk at give mig selv lov til at være i det. Det slog mig, at jeg faktisk var vild med at stå og tale i mikrofonen (jeg har aldrig talt i mikrofon før og bryder mig ikke om at blive blæst ud af højtalerne). Jeg turde at være sjov og fortælle Niels Hausgaard-agtige anekdoter og jeg nød det!  Mit liv har været så fuld af frygt og det er vidunderligt at opdage, at jeg ikke har noget at være bange for.

Min sjæl vil være legende og have tillid til andre. Og jeg er KLAR til flere foredrag <3