Fuldmåne-qilaat


Trommesang / torsdag, august 15th, 2019

Jeg ville ellers have været i gang med at indtale en fuldmånemeditation, men da jeg havde stillet lydudstyret op, fik jeg en indskydelse til at gå ud og tømme postkassen. Heri lå en brev fra min moster i Grønland, som havde sendt mig en CD med grønlandske trommesange. Den hedder QILAAT – A SPIRITUAL JOURNEY.

Men jeg efterlod CD’en på spisebordet, så jeg kunne komme i gang med min lydfil, som jeg instinktivt vidste skulle være med min qilaat, min grønlandske tromme.

Jeg er stadig ved at lære min qilaat at kende, siden jeg fik den for 2 måneder siden i fødselsdagsgave af min grønlandske familie, da jeg var i Nuuk i juni måned. Det er magisk bare at lukke øjnene og lytte til slagenes lyd, som hurtigt lyder som hjerteslag. Bare slippe kontrollen og idéen om, at det skal lyde rigtigt, ligesom de grønlandske trommesangere.

10 minutter forsvandt ind i trommens lyd. Nogle gange sang jeg med, men faktisk er det rarere kun at slå på trommen, for jeg tog mig selv i at tænke: “Nej, det er jo ikke grønlandsk, det jeg synger”. Men det er jo heller ikke fordi, jeg vil kopiere, jeg vil være mig selv og bruge trommen på min måde og synge vokalsang på min måde.

Da jeg lyttede igennem fik jeg en følelse af at få jordforbindelse, at mine fødder blev trukket nedad. Jeg fik lyst til at danse til rytmen, synge med og ikke mindst jubelskrige ihhhhh-hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii flere gange. Det var så forløsende og befriende. Så belivende. Så styrkende! Jeg gav slip!

Og det er netop det fuldmånen handler om: at give slip på gammel smerte, give slip på det, der holder os nede og som ikke længere er godt for os. På den måde gør du plads til alt det nye, som gør dig bedre. Nye bekendtskaber, nye oplevelser, nye idéer, ny kærlighed osv.

Sæt dig godt til rette, men gør måske også plads til, at du kan rejse dig, hvis sangen giver dig lyst til at trampe, danse og synge med. Plads til at slippe kontrollen, plads til at lade energien fylde i dig. Træk vejret dybt nogle gange og find herefter den vejrtrækningsrytme, som passer til dig. Hvis du mærker, at pulsen stiger under gennemlytningen, så træk vejret dybt og pust ud gennem munden – og slip.

Fuldmåne-qilaat af Aurora Malene

Du er velkommen til at dele din oplevelse med mig, så bliver jeg nemlig klogere 🙂

Kærligst Aurora Malene